2023-10-07 Öppet hus i Mariastugan 13 oktober 13:00-14:30

2023-10-07 Öppet hus i Mariastugan 13 oktober 13:00-14:30

Mariastugans sociala trädgård med pool, odlingslådor och växthus. Foto: Peter Carlsson

Siegel bjuder in till öppet hus den 13 oktober kl 13:00-14:30 i Mariastugan, Falsterbovägen 28, Höllviken. Anmäl er här.

Siegel har under våren färdigställt ett flerbostadshus innehållandes 36 hyreslägenheter med villakvaliteter och två kommersiella lokaler. Huset går under namnet Mariastugan och ligger i Höllviken i Vellinge kommun.

Mariastugan diplomeras nu som det första klimatneutrala projektet inom LFM30! Det har varit en lång resa från de första beräkningarna till färdigt klimatneutralt bygge i enlighet med LFM30 2021. En stor utmaning var det att jobba med nya material som Swerocks Ecobetong nivå 4 och en egenutvecklad träfasad med närodlad ek från Sinclairsholm i nordöstra Skåne som även gått igenom en brandtest på RiSe i Borås. Tätt samarbete med materialleverantörer och producenter samt noga uppföljning på plats krävdes för att lyckas.

Utöver det stora fokuset på klimatet får vi aldrig glömma att vi planerar och bygger för att de boende ska trivas i huset! Detta har Siegel arbetat med mycket i tidigare projekt och så även i Mariastugan. Här erbjuder vi en grön gård, utvalda material både interiört och exteriört, mobilitetsåtgärder samt en mångfald av gemensamma utrymmen som gästrum, bastu, pool, träningsrum, växthus, planteringslådor och verkstad. Hållbart byggande med kvalitet för de boende. Kom gärna själv och titta på plats när vi har öppet hus den 13 oktober mellan 13.00-14.30.