Iggy,
malmö

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

Plats: Malmö, Sorgenfri
År: januari 2019 – augusti 2020
Byggvolym: 135 miljoner SEK
Typologi: Hyresrätter i flerbostadshus
Byggherre: Siegel
Storlek: 69 lägenheter, en verksamhetslokal
Ansvarig arkitekt: Cord Siegel
Handläggande arkitekt: Nevena Krilic, Natalie Adelhoefer
Medverkande arkitekt: Joakim Allerth, Petter Hultqvist, Hanna Larsson, Ragnvi Melin, Martin Stavenow Svensson, Vera Ceginskas Lindström, Ellen Mendel-Hartvig, Ossian Karlsson
Landskap: Ola Nielsen, Peter Linder, Nelly Theander, My Söderberg
Foto: Martin Palvén
Projekthemsida:
http://www.iggy-hyreshus.se/

I det nybyggda kvarteret Passageraren sticker Iggy upp – ett punkigt hus med roströd ton och mäktiga utsikter. 69  hyresrätter med inflytt sommaren/hösten 2020. Kompakta enrummare med lyxig balkong samsas med taklägenheter med terrass, etagelägenheter med slående takhöjd och genomgående treor. Variationen skapar intressant dynamik i huset och så småningom även för grannskapet.

Här hyllas promenadens goda effekter på klimat, stadsbild och hälsa. Precis som Ohboy är det ett pilotprojekt som utforskar möjligheter för minskad bilism i staden. Cykel-, promenad- och kollektivtrafiklösningar delas av de boende och förbipasserande bjuds på regnskydd och dricksfontän. Utemiljön är händelserik och grön, för den promenadvänliga staden.

Är du intresserad av att bo hos oss?  Alla våra lediga hyreslägenheter annonseras och förmedlas via HomeQ, se mer  under fliken Köpa eller hyra. Och skapa ett konto på HomeQ.

priser

“Likt en punkare (red: Iggy Pop) i vår tid banar Cord Siegel nya vägar för att lyckas med sina platsspecifika arkitektoniska gestaltningar, senast Iggy-huset i Sorgenfri. Hans livsbejakande arkitektur med hög hållbarhetsambition bidrar till sociala möten och urban puls. Hans nydanande, ofta praktiskt mobila lösningar, tillskott av grön konst och inkluderande gaturum lyfter Malmö som nu- och framtida stad.

PUBLIKATIONER

Byggvärlden
2017