22-12-21 Inflyttning i Höllviken

De första hyresgästerna har nu flyttat in i Mariastugan i Höllviken. Mariastugan är byggt klimatneutralt enligt LFM30 med fokus på att reducera koldioxidutsläpp. För att åstadkomma detta har varje byggnadsdel beaktats för att optimera materialens hållbarhet och tekniska egenskaper. Huset har en platsbyggd stomme i ecobetong, som ger 40 % lägre koldioxidutsläpp. Fasaden är klädd i ek, inspirerad av Josef Franks möbler och trävillorna i trakten, för lång hållbarhet i det hårt väderutsatta läget. Även trapphus, fönster, tak- och utomhuskonstruktion är huvudsakligen byggda i trä. KL-, lim- och massivträ finns i bygget från stora till små beståndsdelar. Från balkar, reglar och bräder, till isolering av cellulosa. Uppgiften att bygga klimatneutralt i samband med geografiska och ekonomiska förutsättningar utan att tumma på bostadskvaliteten har skapat en ny, spännande arkitektur.

Vi på Siegel önskar alla nya hyresgäster varmt välkomna!

Läs mer och ser nya foton från Mariastugan här.

Foto: Peter Carlsson