BRF HACKSPETT

— EFTER EGET HUVUD

BRF Hackspett
YouTube video
PlayPlay
YouTube video
PlayPlay
Hemsida2
Hemsida3
Hemsida4
Hemsida5
Hemsida6
Hemsida7
Hemsida8
Hemsida9
Hemsida10
Hemsida11
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
BRF Hackspett
YouTube video
YouTube video
Hemsida2
Hemsida3
Hemsida4
Hemsida5
Hemsida6
Hemsida7
Hemsida8
Hemsida9
Hemsida10
Hemsida11
previous arrow
next arrow

Plats: Östra Kålltorp, Göteborg
Typologi: Bostadsrätter i flerbostadshus

Byggherre: Siegel
Storlek: 48 lägenheter fördelade på 2 hus
Ansvarig arkitekt: Cord Siegel
Handläggande arkitekt: Anders Gustafsson, Vera Ceginskas Lindström
Medverkande arkitekt: Athena Newman-Andrews, Tove Hellerström

Nu kan du utforma din lägenhet efter egna premisser och även bygga själv. Resten av huset planerar du med dina grannar. Ramverket med fasader och våningar är klart och redo att fyllas med dina idéer.

Du som boende kommer att få vara delaktig i utformningen av den egna bostaden och de gemensamma utrymmena tillsammans med arkitekten, byggherre och dina nya grannar. Två tredjedelar av de 48 lägenheterna är våra burspråkslägenheter på 71-85 m2 och 2-4 RoK. Resten är åtta taklägenheter med varierande storlekar samt sju stycken etagelägenheter på 122-152 m2 med entréer i markplan. Lägenheterna är fördelade i 2 huskroppar. Förråd ligger i källaren, lika parkering för bil och cykel.

I Brf Hackspett kommer du att kunna välja mellan två olika lägenhetskoncept. Vi kallar de två koncepten för Självinredarbostaden och Självhantverkarbostaden och båda varianterna präglas av stora valmöjligheter att utforma sitt hem. Möjligheten att göra individuella anpassningar av den egna lägenheten gör att du kan avgöra vad som är viktigt för din livsstil. Chansen att inkorporera din egen estetik hjälper dig att känna dig hemma redan från början.

I självhantverkarbostaden får du som boende själv färdigställa din lägenhet genom självbyggeri. Med självbyggeri menas att du som boende själv planerar och snickrar din planlösning. Siegel bygger stommen för lägenheterna och färdigställer dem med ett basinnehåll som enkelt kök och badrum till slutbesiktningen med bostadsrättsföreningen. Sedan får du som boende friheten att bygga vidare på ditt eget hem.

Som boende i självinredarbostaden får du valfrihet att utforma ditt hem inom vissa givna ramar. Du som boende kommer att ha störst individuell frihet att påverka din planlösning, inredning, material och kulörer som allt utformas tillsammans med arkitekterna på Siegel.

I de gemensamma utrymmena i suterräng, på bottenplan och på innergården kommer de boende få vara med och påverka utformningen. Det finns plats för verkstad, ateljé, gym, gemensamhetslokal mot gården, bastu, swimmingpool, gästlägenheter och förråd för gemensamma prylar. Tanken är att det gemensamma gör ett aktivt friluftsliv i Delsjöområdets natur och färder till uteställen vid Munkebäcksgatan både lättare och roligare. Siegel tillhandahåller ett ramverk som vi sedan programmerar gemensamt som en byggemenskap.

Processen

Den 19 oktober inledde vi vår serie med informations- och designmöten för byggemenskapen Brf Hackspett på plats på Rudolf Steinerskolan i Östra Kålltorp. Det var roligt för oss att presentera arbetet hittills i projektet och att möta både de som vill utforma en lägenhet med oss på Siegel och de som vill bygga sina lägenheter själva.

Under vintern kommer möten om specifika ämnen leda fram till bokning av lägenheter. Därefter tar gemensamma och individuella designmöten vid. Preliminärt schema kommer inom kort.

Referensbilder från färdigställda projekt

Kök med fönstersättningen vid taket
UrbanaVillor
UrbanaVillor
UrbanaVillor
UrbanaVillor
Hållbarheten
Brf Ohoj
_OLE9363
_OLE9443
_OLE9596
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
UrbanaVillor
UrbanaVillor
UrbanaVillor
UrbanaVillor
Hållbarheten
Brf Ohoj
_OLE9363
_OLE9443
_OLE9596
previous arrow
next arrow